Interpol pozoren na “dečka morilca”

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Policije evropskih držav so pozorne zaradi poročila, da je 15-letni brat Abdelhamida Abaaouda, enega izmed pariških napadalcev, iz Sirije odpotoval v Evropo, kjer naj bi maščeval smrt svojega brata.
Oglej si celoten članek

Abdelhamid Abaaoud je bil ubit v protiteroristični operaciji v Parizu teden dni po novembrskih napadih, ki so zahtevali življenja 130 ljudi. Younes Abaaoud je njegov brat, ki ga je oče pri 12-tih letih iz Belgije odpeljal v Sirijo.

Prispel sem v desetih urah,” so besede, ki jih je Interpol konec februarja prestregel iz telefonskega pogovora Younesa Abaaouda njegovi sestri Yasmine, ki živi v Belgiji. Že pred tem je na Facebooku zaokrožila objava Islamske države, v kateri so napovedali, da bo Younes kmalu maščeval smrt svojega brata. Objavili so tudi fotografijo mlajšega izmed bratov, ki pozira s kalašnikovko.

Interpol po pisanju Russia Today meni, da 15-letnik predstavlja realno grožnjo in da ga je potrebno prijeti in ga zaslišati glede njegovih namenov v Evropi. Interpol je prepričan, da najstnik potuje pod izmišljenim imenom. Menijo, da se lahko ta hip nahaja v Turčji, Maroku ali na območju Evrope.

Če se je že vrnil v Evropo in če potuje z lažno identiteto, bo zelo težko, da ga odkrijemo,” je za Russia Today povedal ede izmed preiskovalcev Interpola. Da evropske protiteroristične skupine ne delujejo najbolje, še opozarja omenjeni medij, dokazuje tudi primer Salaha Abdeslama, ki so ga policisti trikrat po napadih v Parizu ustavili, preverjali in tudi izpustili.

So nova tarča nemška mesta?

Islamska država bi lahko naslednje napade izvedla v nemških mestih, trdi šef nemške obveščevalne službe. “Varnostna situacija v Nemčiji je zelo resna. Ne glede na to, da nimamo neposrednih informacij o pripravah na napade v naših mestih, vemo, da se Islamska država nanje pripravlja, saj je njihova propaganda poleg Pariza, Londona in Bruslja omenjala tudi naša mesta," je za Die Welt povedal Hans-Georg Maassen.

Na bojišča Sirije je odpotovalo okrog 800 nemških državljanov, od katrih se je lani v Nemčijo vrnilo 150. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:57 12. April 2016.

    In kdo ga je sploh spustu v evropo,ali takoj izgnati,ali pa direkt v zapor!!!!!!!!!

  • 13:55 12. April 2016.

    Podpis

  • h3o
    20:55 11. April 2016.

    pravi muslić! turban+sablja (kalašnik) + en prst v nebo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.