iPhone 7: Pred trgovino so kampirali zaman

Foto: EPA iPhone 7 Foto: EPA iPhone 7 Foto: EPA iPhone 7 Foto: EPA iPhone 7 Foto: EPA iPhone 7
V vrsti stal od srede, na koncu razočaran.
Oglej si celoten članek

Prva na svetu, ki sta v roke prijela novega i Phona 7 sta mlada Avstralca, prodaja se je namreč začela v Sydneju.

Pa vendarle je bil 17-letni Bishoy Bahman ( na levi) bolj razočaran kot vesel, pred Applovo trgovino je stal od srede, v četrtek zjutraj pa so mu povedali, da iPhone 7 in iPhone 7 Plus v barvni različici jet black ne bosta na voljo, saj sta že vnaprej razprodani: "Resnično ne bi stal v vrsti, če bi to vedel. Da niso poskrbeli za zalogo, je smešno," je dejal razočarani mladenič

 

Apple je šele danes, ko se je začela prodaja uradno sporočil, da omenjenih modelov v določenih trgovinah ni mogoče dobiti: "Iskreno cenimo potrpljenje naših kupcev, medtem ko trdo delamo, da bi novi Iphone priskrbeli vsem, ki si ga želijo, kakor hitro bo mogoče," so zapisali.

Da sta IPhone 7 in iPhone 7 Plus v različici jet black razprodana, so sporočili tudi iz Sigapurja in Tokia, kjer so kupci ravno množično stali v vrsti in na koncu ostali razočarani.

Analitiki opažajo, da je zanimanje za nova telefona morda preseglo Applova prčakovanja:"V fazi prednaročil je povpraševanje pri nas štirikrat večje kot za iPhone 6," je povedal izvršni direktor T-Mobile John Legere.

IPhone 7 in 7 Plus sta oziroma še bosta od danes na voljo v ZDA in še nekaterih drugih državah, kot so Avstralija, Avstrija, Belgija, Kanada, Kitajska, Finska, Francija, Nemčija, Irska, Italija, Japonska, Mehika, Nizozemska, Nova Zelandija, Norveška, Portugalska, Španija, Švedska, Švica, Velika Britanija.

V Sloveniji bo novi Applov izdelek na voljo od 23. septembra. Z istim datumom bosta dostopna tudi v več drugih državah, med drugim v BiH, Hrvaškem, Cipru, Češkem, Grčiji, Islandiji, Madžarskem, Kosovu, Latviji, Malti, Monaku, Poljskem, Rusiji, Saudski Arabiji, Slovaškem.

Preberite še: Takšen je novi iPhone 7

Nova telefona sta vodoodporna, imata operacijski sistem Ios 10, na pritisk občutljiv gumb Home, zmogljivejši zaslon, baterijo in procesor ter izboljšano kamero, še posebej večji model z dvojno kamero.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:45 18. September 2016.

    Ajfon je ravno tako dober, kot pomfri v mekdonaldsu. Sicer pa ajfone 8 prodajajo Romuni na ljubljanskem bolšjaku.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.