Svet
88 ogledov

iPhone 7: Pred trgovino so kampirali zaman

iPhone 7  vrsta v Singapurju
1/5
EPA
V vrsti stal od srede, na koncu razočaran.

Prva na svetu, ki sta v roke prijela novega i Phona 7 sta mlada Avstralca, prodaja se je namreč začela v Sydneju.

Pa vendarle je bil 17-letni Bishoy Bahman ( na levi) bolj razočaran kot vesel, pred Applovo trgovino je stal od srede, v četrtek zjutraj pa so mu povedali, da iPhone 7 in iPhone 7 Plus v barvni različici jet black ne bosta na voljo, saj sta že vnaprej razprodani: "Resnično ne bi stal v vrsti, če bi to vedel. Da niso poskrbeli za zalogo, je smešno," je dejal razočarani mladenič

 

Apple je šele danes, ko se je začela prodaja uradno sporočil, da omenjenih modelov v določenih trgovinah ni mogoče dobiti: "Iskreno cenimo potrpljenje naših kupcev, medtem ko trdo delamo, da bi novi Iphone priskrbeli vsem, ki si ga želijo, kakor hitro bo mogoče," so zapisali.

Da sta IPhone 7 in iPhone 7 Plus v različici jet black razprodana, so sporočili tudi iz Sigapurja in Tokia, kjer so kupci ravno množično stali v vrsti in na koncu ostali razočarani.

Analitiki opažajo, da je zanimanje za nova telefona morda preseglo Applova prčakovanja:"V fazi prednaročil je povpraševanje pri nas štirikrat večje kot za iPhone 6," je povedal izvršni direktor T-Mobile John Legere.

IPhone 7 in 7 Plus sta oziroma še bosta od danes na voljo v ZDA in še nekaterih drugih državah, kot so Avstralija, Avstrija, Belgija, Kanada, Kitajska, Finska, Francija, Nemčija, Irska, Italija, Japonska, Mehika, Nizozemska, Nova Zelandija, Norveška, Portugalska, Španija, Švedska, Švica, Velika Britanija.

V Sloveniji bo novi Applov izdelek na voljo od 23. septembra. Z istim datumom bosta dostopna tudi v več drugih državah, med drugim v BiH, Hrvaškem, Cipru, Češkem, Grčiji, Islandiji, Madžarskem, Kosovu, Latviji, Malti, Monaku, Poljskem, Rusiji, Saudski Arabiji, Slovaškem.

Preberite še: Takšen je novi iPhone 7

Nova telefona sta vodoodporna, imata operacijski sistem Ios 10, na pritisk občutljiv gumb Home, zmogljivejši zaslon, baterijo in procesor ter izboljšano kamero, še posebej večji model z dvojno kamero.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 06:45 18.september 2016.

    Ajfon je ravno tako dober, kot pomfri v mekdonaldsu. Sicer pa ajfone 8 prodajajo Romuni na ljubljanskem bolšjaku.