Irak: v eksplozijah mrtvih vsaj 84 ljudi

Foto: Reuters Napad v Iraku Foto: Reuters Napad v Iraku Foto: Reuters Napad v Iraku
Irak je danes pretreslo več usklajenih bombnih napadov, v katerih je bilo ubitih najmanj 84 ljudi, večinoma šiitov, okoli 300 je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Po poročanju tujih medijev je samo v Bagdadu odjeknilo najmanj deset eksplozij. Tarče skrajnežev sta bila tudi mesta Hila, Kirkuk, Mosul, Balad in Karbala.

Večina žrtev v Bagdadu je šiitskih romarjev, ki so se zbrali v spomin na smrt Muse Kadima, sedmega od 12 v šiitskem islamu globoko spoštovanih imamov. "Nenadoma je eksplodiral avtomobil bomba. Padel sem na tla, nato pa so name padli drugi ljudje," je po poročanju BBC-ja dejal eden od ranjencev.

O dveh eksplozijah avtomobilov bomb poročajo tudi iz mesta Hila, 95 kilometrov južno od iraške prestolnice. Ubitih je bilo 21 ljudi, 53 je ranjenih.

Avtomobil bomba je eksplodiral tudi v bližnji Karbale, kjer sta umrla dva človeka, 22 je ranjenih. Sedem šiitskih vernikov pa je bilo ubitih in 34 ranjenih, ko je avtomobil bomba eksplodiral v šiitskem mestu Balad.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.