Svet
0 ogledov

Irak: v eksplozijah mrtvih vsaj 84 ljudi

Napad v Iraku
1/3
Reuters
Irak je danes pretreslo več usklajenih bombnih napadov, v katerih je bilo ubitih najmanj 84 ljudi, večinoma šiitov, okoli 300 je ranjenih.

Po poročanju tujih medijev je samo v Bagdadu odjeknilo najmanj deset eksplozij. Tarče skrajnežev sta bila tudi mesta Hila, Kirkuk, Mosul, Balad in Karbala.

Večina žrtev v Bagdadu je šiitskih romarjev, ki so se zbrali v spomin na smrt Muse Kadima, sedmega od 12 v šiitskem islamu globoko spoštovanih imamov. "Nenadoma je eksplodiral avtomobil bomba. Padel sem na tla, nato pa so name padli drugi ljudje," je po poročanju BBC-ja dejal eden od ranjencev.

O dveh eksplozijah avtomobilov bomb poročajo tudi iz mesta Hila, 95 kilometrov južno od iraške prestolnice. Ubitih je bilo 21 ljudi, 53 je ranjenih.

Avtomobil bomba je eksplodiral tudi v bližnji Karbale, kjer sta umrla dva človeka, 22 je ranjenih. Sedem šiitskih vernikov pa je bilo ubitih in 34 ranjenih, ko je avtomobil bomba eksplodiral v šiitskem mestu Balad.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.