Iran naj pohiti

Foto: Žurnal24 Javier Solana Reuters
Javier Solana je zadovoljen s sobotnim obiskom Teherana. Iran je pozval, naj čim prej odgovori na predloge šesterice za rešitev vprašanja iranskega jedrskega programa.
Oglej si celoten članek
Solana je iranskemu zunanjemu ministru Manušerju Motakiju predal nov predlog šesterice, ki sodeluje v jedrskih pogajanjih z Iranom. ZDA, Rusija, Kitajska, Velika Britanija, Francija in Nemčija so Teheranu ponudile gospodarske in trgovinske spodbude in izrazile pripravljenost pomagati Teheranu. Šesterica priznava pravico Irana do jedrske energije v skladu z resolucijami Varnostnega sveta ZN.
 
 

Predlog so sprejeli. Bilo je dobro srečanje. Napovedali so odgovor in prej ko odgovorijo, bolje bo.

Javier Solana

 

Iran se ne namerava odpovedati bogatenju Irana, kar je osnovna zahteva mednarodne skupnosti. "Stališče Irana je jasno. Predpogoj ne sme biti ustavitev jedrskih dejavnosti Irana. Če je to pogoj, predloga ne bomo mogli obravnavati in vprašanje bo ostalo še naprej odprto," je dejal tiskovni predstavnik iranske vlade Golam Hosein Elham.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.