Svet
0 ogledov

Iran naj pohiti

Javier Solana Reuters Žurnal24 main
Javier Solana je zadovoljen s sobotnim obiskom Teherana. Iran je pozval, naj čim prej odgovori na predloge šesterice za rešitev vprašanja iranskega jedrskega programa.
Solana je iranskemu zunanjemu ministru Manušerju Motakiju predal nov predlog šesterice, ki sodeluje v jedrskih pogajanjih z Iranom. ZDA, Rusija, Kitajska, Velika Britanija, Francija in Nemčija so Teheranu ponudile gospodarske in trgovinske spodbude in izrazile pripravljenost pomagati Teheranu. Šesterica priznava pravico Irana do jedrske energije v skladu z resolucijami Varnostnega sveta ZN.
 
 

Predlog so sprejeli. Bilo je dobro srečanje. Napovedali so odgovor in prej ko odgovorijo, bolje bo.

Javier Solana

 

Iran se ne namerava odpovedati bogatenju Irana, kar je osnovna zahteva mednarodne skupnosti. "Stališče Irana je jasno. Predpogoj ne sme biti ustavitev jedrskih dejavnosti Irana. Če je to pogoj, predloga ne bomo mogli obravnavati in vprašanje bo ostalo še naprej odprto," je dejal tiskovni predstavnik iranske vlade Golam Hosein Elham.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.