Iranka še vedno zaprta

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Iranska televizija je zanikala, da je Iranka Sakineh Mohamadi-Aštiani, ki je bila zaradi prešuštva obsojena na smrt s kamenjanjem, izpuščena.
Oglej si celoten članek

Nevladna organizacija za boj proti kamenjanju s sedežem v Nemčiji, je zjutraj sporočila, da so iranske oblasti izpustile Sakineh Mohamadi Aštiani, ki je bila zaradi prešuštva obsojena na smrt s kamenjanjem. Iranska državna televizija Press TV je novico danes zanikala in obenem objavila še en posnetek, v katerem Iranka prizna prešuštvo.

Zmeda naj bi po navedbah državne televizije nastala zato, ker so se v javnosti pojavile fotografije Iranke, skupaj s sinom na njenem domu, kjer so posneli intervju.

Danes 43-letna Mohamadi-Aštianijeva je bila leta 2006 na dveh sojenjih obsojena na smrt. Na prvo smrtno kazen z obešanjem je bila obsojena zaradi vpletenosti v umor svojega moža, vendar je bila kazen po pritožbi znižana na deset let zapora.

Na drugo smrtno kazen s kamenjanjem je bila obsojena zaradi prešuštva in več razmerij, med drugim z moškim, ki je bil obsojen za umor njenega moža. Iranske oblasti so pod pritiskom zahodnih držav usmrtitev večkrat preložile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.