Svet
17 ogledov

Iranka še vedno zaprta

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Iranska televizija je zanikala, da je Iranka Sakineh Mohamadi-Aštiani, ki je bila zaradi prešuštva obsojena na smrt s kamenjanjem, izpuščena.

Nevladna organizacija za boj proti kamenjanju s sedežem v Nemčiji, je zjutraj sporočila, da so iranske oblasti izpustile Sakineh Mohamadi Aštiani, ki je bila zaradi prešuštva obsojena na smrt s kamenjanjem. Iranska državna televizija Press TV je novico danes zanikala in obenem objavila še en posnetek, v katerem Iranka prizna prešuštvo.

Zmeda naj bi po navedbah državne televizije nastala zato, ker so se v javnosti pojavile fotografije Iranke, skupaj s sinom na njenem domu, kjer so posneli intervju.

Danes 43-letna Mohamadi-Aštianijeva je bila leta 2006 na dveh sojenjih obsojena na smrt. Na prvo smrtno kazen z obešanjem je bila obsojena zaradi vpletenosti v umor svojega moža, vendar je bila kazen po pritožbi znižana na deset let zapora.

Na drugo smrtno kazen s kamenjanjem je bila obsojena zaradi prešuštva in več razmerij, med drugim z moškim, ki je bil obsojen za umor njenega moža. Iranske oblasti so pod pritiskom zahodnih držav usmrtitev večkrat preložile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.