Iranke ne bodo kamenjali, temveč obesili

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Iranke Sakineh Mohamadi Aštiani, obsojene za prešuštvo, ne bodo kamenjali. Namesto tega jo bodo obesili, predvidoma še danes.
Oglej si celoten članek

Mednarodni komite proti kamenjaju je sporočil, da se je sodišče zaradi velikanskega pritiska iz tujine odločilo 43-letno vdovo in mater dveh otrok usmrtiti na vislicah. Po informacijah komiteja naj bi smrtno kazen izvršili 3. novembra, torej danes.

Uradne oblasti po poročanju Daily Maila glede primera molčijo. Aštianijeva trdi, da so priznanje iz nje pridobili z mučenjem. Po šeriatskem pravu bi morala biti za prešuštvo usmrčena s kamenjanjem, medtem ko za morilce zakon predvideva vislice. Aštianijevi sicer niso dokazali umora svojega moža, ki naj bi ga izvedel njen ljubimec.

Na stran Aštianijeve se je postavila tudi tujina, ki načrtovano kazen označuje za barbarsko in srednjeveško. Brazilija je ženski celo ponudila azil. A iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad kritike glede primera zavrača kot zahodnjaško zaroto in omenja dvoličnost ZDA, pri čemer opominja na ameriško izvajanje smrtne kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.