Irski premier napovedal odstop

Foto: Žurnal24 Irski premier Bertie Ahern je napovedal, da bo odstopil.
Irski premier Bertie Ahern je napovedal, da bo zaradi škandala z donacijami šestega maja odstopil.
Oglej si celoten članek

Dolgoletni predsednik irske vlade Bertie Ahern je podal presenetljivo napoved, da bo zaradi škandala v zvezi z donacijami sumljivega izvora, ki jih je prejel v devetdesetih letih, 6. maja odstopil. "V času svojega službovanja v javnem življenju nisem nikoli lastnih interesov postavil nad interese države," je dejal Ahern in dodal, da ni bil nikoli vpleten v kakršnakoli koruptivna dejanja.

Preiskovalna komisija je pred nedavnim odkrila, da je Ahern v devetdesetih letih od nekega podjetnika prejel donacijo, ki je ni prijavil uradnim organom. Ahern se je sprva zagovarjal, da je šlo za finančno darilo zasebnega prijatelja, nadaljnji potek preiskave pa je nato odkril še ducat donacij, ki niso bile zabeležene v uradni dokumentaciji. Nova odkritja so Ahernovo usodo dokončno zapečatila.

Bertie Ahern opravlja funkcijo irskega premierja že celih enajst let. Uživa visoko podporo Ircev, saj je državi omogočil visoko gospodarsko rast, zaslužen pa je tudi za sklenitev premirja med proirskimi katoliki in probritanskimi protestanti na severnem Irskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.