"Iščemo vroče medicinske sestre"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Švedska bolnišnica išče medicinske sestre v stilu "televizijskih vročih sester“, kot so zapisali v oglasu. Pravijo, da ne gre za diskriminacijo, ampak le želijo pritegniti pozornost kandidatov.
Oglej si celoten članek

"Si motivirana, profesionalna in imaš smisel za humor. Seveda pa si tudi vroča, kot sestre v televizijskih nadaljevankah. Dodaj temu še izobrazbo medicinske sestre in vabimo te, da poiščeš poletno delo v bolnišnici Södersjukhuset." Tako so predstavniki bolnišnice zapisali v oglasu, s katerim iščejo nove kadre.

"Želimo usposobljene sestre, vendar smo želeli z našim oglasom izstopati in to nam je tudi uspelo," za švedski portal The Local pravi predstavnik bolnišnice Jörgen Andersson. Želijo, da njihov oglas opazi čim več potencialnih kandidatov, da bodo imeli čim več prijav in čim širšo izbiro. "Seveda lep videz ni pogoj," pravi Andersson.

Ocenjuje, da oglas ni diskriminatoren. V oglasu tudi ne piše, da morajo kandidatke priložiti fotografijo, jim pa obljubljajo, da obstaja možnost, da se njihovo poletno delo podaljša kar v stalno zaposlitev. Ali bodo imele za stalno zaposlitev prednost lepše kandidatke, ni znano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.