Svet
26 ogledov

"Iščemo vroče medicinske sestre"

Vro%C4%8Da seksi medicinska sestra Žurnal24 main
Švedska bolnišnica išče medicinske sestre v stilu "televizijskih vročih sester“, kot so zapisali v oglasu. Pravijo, da ne gre za diskriminacijo, ampak le želijo pritegniti pozornost kandidatov.

"Si motivirana, profesionalna in imaš smisel za humor. Seveda pa si tudi vroča, kot sestre v televizijskih nadaljevankah. Dodaj temu še izobrazbo medicinske sestre in vabimo te, da poiščeš poletno delo v bolnišnici Södersjukhuset." Tako so predstavniki bolnišnice zapisali v oglasu, s katerim iščejo nove kadre.

"Želimo usposobljene sestre, vendar smo želeli z našim oglasom izstopati in to nam je tudi uspelo," za švedski portal The Local pravi predstavnik bolnišnice Jörgen Andersson. Želijo, da njihov oglas opazi čim več potencialnih kandidatov, da bodo imeli čim več prijav in čim širšo izbiro. "Seveda lep videz ni pogoj," pravi Andersson.

Ocenjuje, da oglas ni diskriminatoren. V oglasu tudi ne piše, da morajo kandidatke priložiti fotografijo, jim pa obljubljajo, da obstaja možnost, da se njihovo poletno delo podaljša kar v stalno zaposlitev. Ali bodo imele za stalno zaposlitev prednost lepše kandidatke, ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.