Italija: profesor zanikal holokavst

Foto: Žurnal24 Claudio Moffa je v svojem predavanju zanikal holokavst.
Italijansko javnost je razburilo predavanje profesorja zgodovine na fakulteti za politične znanosti univerze v mestu Teramo Claudia Moffa. Slednji je namreč zanikal holokavst.
Oglej si celoten članek

Moffa je namreč dejal, da v Nemčiji v času vladanja Adolfa Hitlerja ni bilo koncentracijskih taborišč za množično uničenje. "Ne obstajajo nobeni Hitlerjevih dokumenti, v katerih trdi, da bi morali uničiti jude," je dejal Moffa.

V svojem poročilu z naslovom Tabu tema v akademskem svetu: vprašanje Shoah Moffa še trdi, da je bil holokavst izrabljen v "ekonomske in politične namene". Po njegovem mnenju je holokavst ideološko orožje, s katerim so judje dobili status žrtev in s katerim so Izraelu omogočili pridobitev "ogromno" koristi.

Profesor, ki je v Italiji že več let znan predvsem po svojih teorijah v holokavstu, v poročilu med drugim citira tudi judovsko-ameriškega političnega znanstvenika Normana Finkelsteina, ki je svetovno javnost razburil z delom Industrija holokavsta.

Ministrica zahteva izključitev profesorja
Njegove izjave so v Italiji sprožile ostre odzive. Ministrica za izobraževanje Maria Stella Gelmini je zahtevala, da se Moffa takoj izključi iz univerze. Trinajstega oktobra se bo tako sestala z vodstvom univerze, s katerim bo govorila o ukrepih proti profesorju.

Ostro se je odzvala tudi judovska skupnost v Italiji. "Zanikanje holokavsta je žalitev za žrtve holokavsta. Moffa bi moral obiskati muzej holokavsta Yad Vashem v Jeruzalemu," je dejal predsednik judovske skupnosti Renzo Gattegna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.