Italija: Zaradi koronavirusa upori v zaporih, več mrtvih

Foto: Epa
Foto: Epa
Zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa je v italijanskih zaporih prišlo do uporov.
Oglej si celoten članek

Italijanske oblasti so v zaporih z namenom preprečitve širjenja novega koronavirusa omejile obiske, zaradi česar so izbruhnili upori.

V zaporu v Modeni so pri tem umrli trije zaporniki, še dva pa sta v kritičnem stanju v bolnišnici, poroča rimski časnik La Repubblica. Tam naj bi bila poškodovana tudi dva paznika, še dvajset uslužbencev pa je moralo zapustiti zapor. Po navedbah sindikata paznikov Seppe so po uporu okoli 80 zapornikov premestili v druge zapore.

Do upora zapornikov je prišlo tudi v zaporu v mestu Pavia južno od Milana, kjer naj bi zaporniki za nekaj časa za talca vzeli dva paznika. Zaporniki so vzeli ključe in izpustili druge zapornike.

Svet Na meji bodo merili temperaturo

Foto: Epa Italija koronavirus zapor

V zaporu v mestu Frosinone južno od Rima pa se je okoli 100 zapornikov zabarikadiralo v del zapora. Tja so poklicali policijo, da je pomagala pri vzpostavitvi reda.

Upori so izbruhnili tudi v nekaterih drugih zaporih po Italiji, med drugim tudi v Bariju, Firencah in Genovi. Pred nekaterimi zapori so se na protestih zbrali svojci zapornikov.

V Italiji so zabeležili največ smrtnih žrtev novega koronavirusa izven Kitajske, in sicer 366. Okuženih je 7375 ljudi. Vlada je v nedeljo odredila karanteno za 16 milijonov prebivalcev dežele Lombardija in še 14 pokrajin na severu države, ki bo trajala do 3. aprila.

Koronavirus "Do 26. marca bo tri tisoč bolnikov potrebovalo intenzivno terapijo"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.