Italijani priprli moškega, ki je pomagal džihadistom

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanska policija je v mestu Bari na jugu države danes priprla Iračana, ki ga sumijo, da je enajstim džihadistom pomagal, da so jih sprejeli v državo.
Oglej si celoten članek

Enajst džihadistov naj bi Italijo le prešlo; odpotovali so naprej v Francijo, Belgijo in ostale evropske države, poročajo italijanski mediji. Specialne enote tamkajšnje policije so objavile, da je 45-letni Madžid Muhamad kupoval lažne potne liste za islamske skrajnže, ki so v Italijo prispeli med marcem in septembrom letos.

Priprti Iračan, ki je lani odslužil 10-letno zaporno kazen zaradi mednarodnega terorizma, je džihadistom poleg lažnih potnih listov uredil tudi namestitev. Šlo je za moške iz Pakistana, Egipta, Irana, Maroka in Turčije.

Kot je še sporočila policija, moški je bil povezan z imamom, ki je živel v Bruslju; ni pa potrdila, ali moškega sumi tudi povezave z organizacijo pariških napadov 13. novembra.

Italija je po teh napadih poostrila nadzor nad osebami, za katere sumi, da so povezani z mednarodnim terorizmom. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.