Svet
6 ogledov

Italijani priprli moškega, ki je pomagal džihadistom

Italijanska policija EPA
Italijanska policija je v mestu Bari na jugu države danes priprla Iračana, ki ga sumijo, da je enajstim džihadistom pomagal, da so jih sprejeli v državo.

Enajst džihadistov naj bi Italijo le prešlo; odpotovali so naprej v Francijo, Belgijo in ostale evropske države, poročajo italijanski mediji. Specialne enote tamkajšnje policije so objavile, da je 45-letni Madžid Muhamad kupoval lažne potne liste za islamske skrajnže, ki so v Italijo prispeli med marcem in septembrom letos.

Priprti Iračan, ki je lani odslužil 10-letno zaporno kazen zaradi mednarodnega terorizma, je džihadistom poleg lažnih potnih listov uredil tudi namestitev. Šlo je za moške iz Pakistana, Egipta, Irana, Maroka in Turčije.

Kot je še sporočila policija, moški je bil povezan z imamom, ki je živel v Bruslju; ni pa potrdila, ali moškega sumi tudi povezave z organizacijo pariških napadov 13. novembra.

Italija je po teh napadih poostrila nadzor nad osebami, za katere sumi, da so povezani z mednarodnim terorizmom. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.