Italijanska vlada dosegla dogovor

Foto: EPA
Foto: EPA
V Italiji dosegli dogovor, ki je rešil vlado Silivia Berlusconija pred propadom in še večjim besom Evropske unije.
Oglej si celoten članek

Umberto Bossi, vodja Severne lige, ki je najostreje nasprotovala predlaganim reformam, je dejal, da je vladna koalicija danes dosegla dogovor, čeprav je glede prihodnosti te vlade še naprej pesimističen.

„Na koncu smo našli pot. Zdaj bomo videli, kaj poreče Evropska unija,“ je dejal Bossi.  Podrobnosti o tem, kakšen dogovor so dosegli, ni pojasnil. Glavni kamen spotike je bila pokojninska reforma, ki je predvidevala zvišanje starosti za upokojitev iz sedanjih 65 na 67 let.

EU je jezna

Na vlado Silvia Berlusconija je pritisnila Evropska unija, ki zahteva dejanja in ne samo besed. Na vrhu sta Berlusconija v kot stisnila francoski predsednik Nicolas Sarkozy in nemška kanclerka Angela Merkel. Merklova je opozorila, da je ključno, da Italija v prihodnjih letih zmanjša javni dolg.

Da bi dosegla ta cilj, mora Italija izdati približno 600 milijard evrov obveznic. K sprejetju ukrepov je pozval tudi italijanski predsednik Giorgio Napolitano. Med najnujnejšimi ukrepi je zvišanje upokojitvene starosti, za kar pa ni podpore med parlamentarnimi strankami.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.