Italijanske policiste prijeli na Dragonji z ukradenim hrvaškim denarjem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Šest italijanskih državljanov naj bi 31-letnemu podjetniku iz Pulja ukradlo več kot milijon kun.
Oglej si celoten članek

Enaintridesetletni podjetnik iz Pulja je v sredo popoldne obvestil hrvaško policijo, da so mu ukradli večji znesek denarja - šlo naj bi za več kot milijon kun oz. več kot 133.500 evrov - in da so se tatovi namenili proti mejnemu prehodu, da bi pobegnili v Italijo. Še isti dan je na mejni prehod Dragonja prišlo šest italijanskih državljanov, ki so jih hrvaški policisti prijeli zaradi suma kraje. 

Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da je trojica denar 31-letniku ukradla, potem ko je v sredo dvignil gotovino z računa na banki v Pulju. Potem so se z avtomobili napotili proti državni meji. Pri tem so jim pomagali še trije italijanski državljani, je še sporočila policija. 

Med prijetimi sta dva pripadnika neapeljske policije ter karabinjer iz Caserte, danes piše časnik Jutarnji list, ki se preko svojega dopisnika v Rimu sklicuje na vire iz italijanske policije. Časnik navaja, da so ukradli 150.000 evrov.

Kot dodaja časnik, je 31-letni podjetnik hrvaškim policistom povedal, da gre za denar iz podjetja, ki ga je ravno zaprl na Hrvaškem. Pojasnil je, da je denar nameraval prepeljati v Italijo, očitno brez davka, piše zagrebški časnik. Pri prevozu denarja je nameraval angažirati nekega karabinjerja kot varnostnika, a je medtem karabinjer zbolel za covidom-19. Nadomestil ga je kolega, ki je pripeljal še dva italijanska policista.

Ali je 31-letni podjetnik pral denar na Hrvaškem, kaj je nameraval storiti z denarjem in ali je pri zapiranju podjetja poravnal vse obveznosti do hrvaške države, še ni znano, poudarja Jutarnji list.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.