Svet
3874 ogledov

Italijanske policiste prijeli na Dragonji z ukradenim hrvaškim denarjem

Danes sta bila obremenjena predvsem prehoda Dragonja in Sečovlje. (Foto: Dare Če Žurnal24 main
Šest italijanskih državljanov naj bi 31-letnemu podjetniku iz Pulja ukradlo več kot milijon kun.

Enaintridesetletni podjetnik iz Pulja je v sredo popoldne obvestil hrvaško policijo, da so mu ukradli večji znesek denarja - šlo naj bi za več kot milijon kun oz. več kot 133.500 evrov - in da so se tatovi namenili proti mejnemu prehodu, da bi pobegnili v Italijo. Še isti dan je na mejni prehod Dragonja prišlo šest italijanskih državljanov, ki so jih hrvaški policisti prijeli zaradi suma kraje. 

Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da je trojica denar 31-letniku ukradla, potem ko je v sredo dvignil gotovino z računa na banki v Pulju. Potem so se z avtomobili napotili proti državni meji. Pri tem so jim pomagali še trije italijanski državljani, je še sporočila policija. 

Med prijetimi sta dva pripadnika neapeljske policije ter karabinjer iz Caserte, danes piše časnik Jutarnji list, ki se preko svojega dopisnika v Rimu sklicuje na vire iz italijanske policije. Časnik navaja, da so ukradli 150.000 evrov.

Kot dodaja časnik, je 31-letni podjetnik hrvaškim policistom povedal, da gre za denar iz podjetja, ki ga je ravno zaprl na Hrvaškem. Pojasnil je, da je denar nameraval prepeljati v Italijo, očitno brez davka, piše zagrebški časnik. Pri prevozu denarja je nameraval angažirati nekega karabinjerja kot varnostnika, a je medtem karabinjer zbolel za covidom-19. Nadomestil ga je kolega, ki je pripeljal še dva italijanska policista.

Ali je 31-letni podjetnik pral denar na Hrvaškem, kaj je nameraval storiti z denarjem in ali je pri zapiranju podjetja poravnal vse obveznosti do hrvaške države, še ni znano, poudarja Jutarnji list.

dezurni@zurnal24.si

 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.