Italiji 600 milijard evrov pomoči

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodni denarni sklad naj bi Italiji priskrbel do 600 milijard evrov pomoči. To naj bi novemu premierju pomagalo, da dobi nekaj dodatnega časa za vpeljavo potrebnih ukrepov.
Oglej si celoten članek

Kot poroča časnik La Stampa, naj bi Mednarodni denarni sklad (IMF) Italiji priskrbel do 600 milijard evrov pomoči, in sicer je ena od možnosti skupna akcija z Evropska centralno banko, pri kateri bi IMF jamčil za posojilo z obrestmi v višini štirih ali petih odstotkov.

Kupljeno najmanj eno leto

Pomoč IMF bi dala Italiji, ki se sooča z visoko zadolženostjo in šibko gospodarsko rastjo, med 12 in 18 mesecev dodatnega časa za izpeljavo potrebnih varčevalnih ukrepov in sprejem strukturnih reform, piše časnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:58 28. November 2011.

    Na žalost in na katastrofo je to celo res. Zgodil se bo eden od dveh scenarijev. Oba scenarija pa peljeta …

  • 09:12 28. November 2011.

    EU je na tleh...samo vprašanje časa, kdaj se bodo ponovno postavljale meje...požrešnost politike nima meje...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.