Svet
25 ogledov

Italiji 600 milijard evrov pomoči

Mario Monti EPA
Mednarodni denarni sklad naj bi Italiji priskrbel do 600 milijard evrov pomoči. To naj bi novemu premierju pomagalo, da dobi nekaj dodatnega časa za vpeljavo potrebnih ukrepov.

Kot poroča časnik La Stampa, naj bi Mednarodni denarni sklad (IMF) Italiji priskrbel do 600 milijard evrov pomoči, in sicer je ena od možnosti skupna akcija z Evropska centralno banko, pri kateri bi IMF jamčil za posojilo z obrestmi v višini štirih ali petih odstotkov.

Kupljeno najmanj eno leto

Pomoč IMF bi dala Italiji, ki se sooča z visoko zadolženostjo in šibko gospodarsko rastjo, med 12 in 18 mesecev dodatnega časa za izpeljavo potrebnih varčevalnih ukrepov in sprejem strukturnih reform, piše časnik.

Komentarjev 2
  • mirko 10:58 28.november 2011.

    Na žalost in na katastrofo je to celo res. Zgodil se bo eden od dveh scenarijev. Oba scenarija pa peljeta v propad evra. Prvi je inflacija zaradi evroobveznic, drugi je pa bankrot ene večjih držav v evroobmočju. Nemška kanclerka Merklova ...prikaži večova je že dala delat študijo o vrnitvi na svojo valuto, nemško marko. Naša vlada pa nič !!! Ko bo evro propadel, se bodo pa zgovarjali, da tega niso pričakovali. Raja v sloveniji bo pa začela stradat.

  • 1111 09:12 28.november 2011.

    EU je na tleh...samo vprašanje časa, kdaj se bodo ponovno postavljale meje...požrešnost politike nima meje...