Italijo spet streslo s 5,1

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Italijo spet trese. Po pisanju italijanskih medijev je okolico Padove na globini šest kilometrov stresel potres z magnitudo 5,1. Poškodovanih naj ne bi bilo.
Oglej si celoten članek

Območje italijanske dežele Emilia Romagna je ob 21.20 stresel nov dolgotrajen potresni sunek z magnitudo 5,1, epicenter pa naj bi bil blizu mesta Modena na globini 9,2 kilometra, poroča La Repubblica.

Tresenje tal so čutili tudi v drugih mestih v severni Italiji, V Padovi, Genovi in Milanu. Po podatkih spletne izdaje časnika Corriere della Sera je v Padovi več ljudi steklo na ulice.

Sta pa območje pred tem okoli 20. ure že stresla dva blažja sunka, eden z magnitudo 3,3 in drugi z magnitudo 3,8. Po mnenju Claudio Chiarabba z Nacionalnega inštituta za geofiziko in vulkanologijo naj bi šlo le za popotresni sunek preteklega potresa.


20. maja je območje severne Italije prizadel potres z magnitudo 6,0, v torek pa še en potresni sunek z magnitudo 5,9. Skupno sta potresa zahtevala 17 smrtnih žrtev in poškodovala več kot 350 oseb. Brez strehe nad glavo je ostalo približno 15.000 ljudi. V teh tednih se je zvrstilo tudi več popotresnih sunkov, piše STA.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.