Svet
4 ogledov

Italijo spet streslo s 5,1

Potres v Italiji Reuters
Italijo spet trese. Po pisanju italijanskih medijev je okolico Padove na globini šest kilometrov stresel potres z magnitudo 5,1. Poškodovanih naj ne bi bilo.

Območje italijanske dežele Emilia Romagna je ob 21.20 stresel nov dolgotrajen potresni sunek z magnitudo 5,1, epicenter pa naj bi bil blizu mesta Modena na globini 9,2 kilometra, poroča La Repubblica.

Tresenje tal so čutili tudi v drugih mestih v severni Italiji, V Padovi, Genovi in Milanu. Po podatkih spletne izdaje časnika Corriere della Sera je v Padovi več ljudi steklo na ulice.

Sta pa območje pred tem okoli 20. ure že stresla dva blažja sunka, eden z magnitudo 3,3 in drugi z magnitudo 3,8. Po mnenju Claudio Chiarabba z Nacionalnega inštituta za geofiziko in vulkanologijo naj bi šlo le za popotresni sunek preteklega potresa.


20. maja je območje severne Italije prizadel potres z magnitudo 6,0, v torek pa še en potresni sunek z magnitudo 5,9. Skupno sta potresa zahtevala 17 smrtnih žrtev in poškodovala več kot 350 oseb. Brez strehe nad glavo je ostalo približno 15.000 ljudi. V teh tednih se je zvrstilo tudi več popotresnih sunkov, piše STA.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.