Iz Norveške deportirali Breivikovo dekle?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mlado Nemko, ki je prišla podpret norveškega desničarskega skrajneža Andersa Behringa Breivika med njegovim sojenjem, oblasti niso pustile v sodno dvorano. Namesto tega so jo deportirali nazaj v Nemčijo, je sporočila tamkajšnja policija.
Oglej si celoten članek

Nemka – njeno ime ni znano – naj bi rekla, da je dekle skrajneža, a policija tega ni želela potrditi. Predstavnik policije Jan Kvarme je za norveško komercialno televizijo TV2 dejal, da so žensko pridržali v ponedeljek, na prvi dan sojenja.

Po 24-urnem pridržanju so Nemko v torek nato pospremili do letališča in jo deportirali v Nemčijo. "Ko je šla mimo kontrole, je bilo takoj jasno, da želi iti do Breivika in ga videti," je dejal Kvarme.

Dodal je, da so za pomoč prosili tudi nemško policijo, ki jim je sporočila, da je bila zaradi kršenja javnega reda in miru že večkrat kaznovana. "Zato smo se odločili, da ni več dobrodošla v naši državi," je še dejala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.