Svet
17 ogledov

Iz Norveške deportirali Breivikovo dekle?

Breivik Reuters
Mlado Nemko, ki je prišla podpret norveškega desničarskega skrajneža Andersa Behringa Breivika med njegovim sojenjem, oblasti niso pustile v sodno dvorano. Namesto tega so jo deportirali nazaj v Nemčijo, je sporočila tamkajšnja policija.

Nemka – njeno ime ni znano – naj bi rekla, da je dekle skrajneža, a policija tega ni želela potrditi. Predstavnik policije Jan Kvarme je za norveško komercialno televizijo TV2 dejal, da so žensko pridržali v ponedeljek, na prvi dan sojenja.

Po 24-urnem pridržanju so Nemko v torek nato pospremili do letališča in jo deportirali v Nemčijo. "Ko je šla mimo kontrole, je bilo takoj jasno, da želi iti do Breivika in ga videti," je dejal Kvarme.

Dodal je, da so za pomoč prosili tudi nemško policijo, ki jim je sporočila, da je bila zaradi kršenja javnega reda in miru že večkrat kaznovana. "Zato smo se odločili, da ni več dobrodošla v naši državi," je še dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.