Iz ruševin vlečejo trupla

Foto: EPA
Foto: EPA
V Indiji se je porušila večstanovanjska stavba, ki je pod seboj pokopala na desetine ljudi. Več jih je ujetih v ruševinah.
Oglej si celoten članek

V indijski metropoli Mumbaj je prišlo do tragedije. Porušil se je namreč štirinadstropni stanovanjski blok in pod sabo pokopal več deset ljudi. Nekateri viri navajajo številko 45, drugi pa 48. Oblasti se bojijo, da bo število žrtev še naraslo. Pod ruševinami zgradbe naj bi bilo še okoli 20 ljudi.

Po navedbah oblasti je v zgradbi mestne uprave v vzhodnem predmestju Mumbaija živelo 22 družin, skupno 89 ljudi. Objekt se je zrušil v petek zgodaj zjutraj. Doslej so reševalci iz ruševin uspeli rešiti 33 preživelih, od katerih se številni zdravijo v bolnišnici.

Oblasti so prebivalce že aprila pozvale, naj zapustijo svoje domove, saj stavba ni varna. V 30 let starem bloku so sicer večinoma živeli uslužbenci tamkajšnje javne uprave.

V zadnjih mesecih se je v Mumbaiju ali njegovi okolici zrušilo že pet stanovanjskih blokov, vključno z zrušenjem, ki je aprila terjalo 74 življenj. Nesreče kažejo na slabo kakovost gradnje in kršitve gradbenih pravil, ki jim botrujejo množično povpraševanje po stanovanjih in močno razširjena korupcija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.