Svet
17 ogledov

Iz ruševin vlečejo trupla

zrušenje hotela EPA
V Indiji se je porušila večstanovanjska stavba, ki je pod seboj pokopala na desetine ljudi. Več jih je ujetih v ruševinah.

V indijski metropoli Mumbaj je prišlo do tragedije. Porušil se je namreč štirinadstropni stanovanjski blok in pod sabo pokopal več deset ljudi. Nekateri viri navajajo številko 45, drugi pa 48. Oblasti se bojijo, da bo število žrtev še naraslo. Pod ruševinami zgradbe naj bi bilo še okoli 20 ljudi.

Po navedbah oblasti je v zgradbi mestne uprave v vzhodnem predmestju Mumbaija živelo 22 družin, skupno 89 ljudi. Objekt se je zrušil v petek zgodaj zjutraj. Doslej so reševalci iz ruševin uspeli rešiti 33 preživelih, od katerih se številni zdravijo v bolnišnici.

Oblasti so prebivalce že aprila pozvale, naj zapustijo svoje domove, saj stavba ni varna. V 30 let starem bloku so sicer večinoma živeli uslužbenci tamkajšnje javne uprave.

V zadnjih mesecih se je v Mumbaiju ali njegovi okolici zrušilo že pet stanovanjskih blokov, vključno z zrušenjem, ki je aprila terjalo 74 življenj. Nesreče kažejo na slabo kakovost gradnje in kršitve gradbenih pravil, ki jim botrujejo množično povpraševanje po stanovanjih in močno razširjena korupcija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.