Izdali bi mrliške liste, čeprav letala ni nikjer

Foto: EPA
Foto: EPA
Malezijska vlada razmišlja o izdaji mrliških listov, čeprav pogrešanega letala še niso našli. Svojci so ogorčeni in besni.
Oglej si celoten članek

Sorodniki potnikov na pogrešanem letalu malezijske letalske družbe so ogorčeni nad poskusom malezijske vlade, da bi izdala mrliške liste za potnike. V izjavi so zapisali, da nimajo pravice poskušati rešiti primer na ta način. 

"Gospod veleposlanik, vem, da so sčasoma možnosti, da so moj sin in drugi sorodniki na letalu preživeli, vedno manjše in manjše," je dejal sivolasi moški, ko je nagovoril malezijskega diplomata v hotelu v Pekingu. "Da veš, da je nekdo živ, ga moraš videti. Da veš, da je nekdo mrtev, moraš videti truplo. Samo to vas prosim," je v joku dejal moški. "Nismo izgubili upanja. Drznemo si upati. Drznemo si verjeti."

Psiholog Paul Yin je opozoril, da je upanje lahko nevarno čustvo, če "umetno prikazuješ upanje, ki ga na koncu ni mogoče zagotoviti. Pripravljate jih na neuspeh." Obenem je izpostavil poteze malezijskih oblasti: "Toliko potez, ki so jih storili, je bilo napačnih."

Zahtevajo vnovično analizo

Sorodniki potnikov so pozvali k ponovnemu pregledu satelitskih podatkov, na podlagi katerih domnevajo, da je letalo strmoglavilo nekje v Indijskem oceanu. "Niso nam pojasnili, zakaj bi opravili analizo zgolj na podlagi enega vira z doslej nepreizkušano metodo kot edino izhodišče za določitev, da je letalo pod vodo in da so vsi mrtvi," so zapisali sorodniki. 

Na nedeljskem sestanku "niso odgovorili niti na eno naše vprašanje", so dejali sorodniki. Prav tako so zavrnili njihovo prošnjo po neodvisni preiskavi, saj naj bi to kršilo pravila o varstvu podatkov. 

Iskanje letala z letali je bilo prekinjeno zaradi tropskega ciklona, ki je prizadel območje. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.