Svet
4 ogledov

Izdali bi mrliške liste, čeprav letala ni nikjer

sorodniki Peking EPA
Malezijska vlada razmišlja o izdaji mrliških listov, čeprav pogrešanega letala še niso našli. Svojci so ogorčeni in besni.

Sorodniki potnikov na pogrešanem letalu malezijske letalske družbe so ogorčeni nad poskusom malezijske vlade, da bi izdala mrliške liste za potnike. V izjavi so zapisali, da nimajo pravice poskušati rešiti primer na ta način. 

"Gospod veleposlanik, vem, da so sčasoma možnosti, da so moj sin in drugi sorodniki na letalu preživeli, vedno manjše in manjše," je dejal sivolasi moški, ko je nagovoril malezijskega diplomata v hotelu v Pekingu. "Da veš, da je nekdo živ, ga moraš videti. Da veš, da je nekdo mrtev, moraš videti truplo. Samo to vas prosim," je v joku dejal moški. "Nismo izgubili upanja. Drznemo si upati. Drznemo si verjeti."

Psiholog Paul Yin je opozoril, da je upanje lahko nevarno čustvo, če "umetno prikazuješ upanje, ki ga na koncu ni mogoče zagotoviti. Pripravljate jih na neuspeh." Obenem je izpostavil poteze malezijskih oblasti: "Toliko potez, ki so jih storili, je bilo napačnih."

Zahtevajo vnovično analizo

Sorodniki potnikov so pozvali k ponovnemu pregledu satelitskih podatkov, na podlagi katerih domnevajo, da je letalo strmoglavilo nekje v Indijskem oceanu. "Niso nam pojasnili, zakaj bi opravili analizo zgolj na podlagi enega vira z doslej nepreizkušano metodo kot edino izhodišče za določitev, da je letalo pod vodo in da so vsi mrtvi," so zapisali sorodniki. 

Na nedeljskem sestanku "niso odgovorili niti na eno naše vprašanje", so dejali sorodniki. Prav tako so zavrnili njihovo prošnjo po neodvisni preiskavi, saj naj bi to kršilo pravila o varstvu podatkov. 

Iskanje letala z letali je bilo prekinjeno zaradi tropskega ciklona, ki je prizadel območje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.