Izenačena in prepričana v svojo zmago

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novi rezultati kažejo, da sta glavna srbska kandidata za novega predsednika praktično povsem izenačena. Hkrati sta oba prepričana v svojo zmago v naslednjem krogu.
Oglej si celoten članek

Srbska volilna komisija je po preštetju 25,98 odstotka glasov ponoči objavila, da sta sedanji srbski predsednik Boris Tadić in kandidat Srbske napredne stranke Tomislav Nikolić skoraj izenačena. Za Tadića je tako glasovalo 24,81 odstotka volivcev, za Nikolića pa 24,71. Tretji Ivica Dačić je prejel 15,76 odstotka glasov podpore.

Foto: Reuters Boris Tadić



"O novi vladi se bomo pogajali po drugem krogu volitev, ki bo odločal, po kateri poti bo šla Srbija v prihodnjih petih letih. Ne bomo pristali na kakršnekoli pogoje in izsiljevanja," je dejal Tadić sinoči po objavi prvih rezultatov.

Čestital še sam sebi

Tudi njegov protikandidat v drugem krogu Nikolić je prepričan, da bo zmagal v drugem krogu. "Tadić ve, da takšen izid pomeni veliko prednost zame v drugem krogu," je med drugim dejal Nikolić. Na tiskovni konferenci se je zahvalil vsem, ki so oddali glas zanj, čestital je tudi sam sebi in vse novinarje prosil za pošteno kampanjo pred drugim krogom.

Foto: Reuters Tomislav Nikolić

Tesno si sledita tudi listi

Kot poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, je na parlamentarnih volitvah po preštetju 25,30 odstotka glasov največ glasov prejela Nikolićeva koalicija Premaknimo Srbijo, in sicer 23,53 odstotka, Tadićeva lista Izbira za boljše življenje pa 22,09 odstotka. Za Dačićevo koalicijo SPS-PUPS-JS je glasovalo 16,02 odstotka volivcev.

Volilna udeležba na nedeljskih super volitvah je bila 59,96-odstotna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.