Izrael bo uvedel četrti odmerek

Foto: Epa
Foto: Epa
Izrael se pripravlja na novi val okužb, ki ga bo povzročila različica omikron. Stroka priporoča četrti odmerek.
Oglej si celoten članek

Izraelski premier Naftali Benett podpira odločitev izraelskih epidemiologov, ki so priporočili četrti odmerek za starejše od 60 let in zdravstvene delavce. Pristojnim je že naročil, naj pripravijo vse potrebno. S četrtim odmerkom naj bi cepili posameznike štiri mesece po cepljenju s tretjim odmerkom. 

V državi je najmanj 340 primerov okužbe z različico omikron. Potrdili so tudi prvo smrt bolnika, ki je bil okužen z različico omikron. 

Kljub veliki dostopnosti do cepiva je v Izraelu z dvema odmerkoma cepljenih le 63 odstotkov prebivalstva. Delno razlog tiči v tem, da je tretjina prebivalcev Izraela mlajših od 14 let. Cepljenje otrok, starejših od 5 let, se je začelo prejšnji mesec. Premier Benett je v ponedeljek izrazil željo, da bi v naslednjih dveh tednih cepili vse otroke, starejše od 5 let, da bi pomagali upočasniti širjenje virusa. 

Zdravje Covid-19: Nova napoved za Slovenijo ni obetavna

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:36 23. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 08:58 22. December 2021.

    Kako se bo imenoval, turbo buster?

  • 08:53 22. December 2021.

    Že prejšnji mesec sem tukaj napisal, da so se v Izraelu dogovorili za cepljenje na vsake 4 mesece...Malo zaostajate z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.