Izraelska vojska napadla iranske cilje v Siriji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Izraelska vojaška letala so v soboto izvedla napad na iranske tarče v Siriji, s čimer so iranskim silam preprečila načrtovani napad na Izrael z brezpilotnimi letali.
Oglej si celoten članek

Izraelska letala so preprečila poskus Irana, da izvede napad na cilje na severu Izraela z "morilskimi brezpilotnimi letali", je dejal tiskovni predstavnik izraelske vojske Jonathan Conricus.

Izraelska letala so napadla cilje v Agrabi, jugovzhodno od Damaska, tarča pa so bili "številni teroristični cilji in vojaški objekti", je dejal.

Za poskus napada z brezpilotnimi letali na Izrael sta po navedbah Izraela odgovorna iranska vojska in libanonska šiitska milica Hezbolah, ki od začetka vojne v Siriji podpirata režim sirskega predsednika Bašarja al Asada.

Od začetka vojne v Siriji leta 2011 je Izrael proti iranskim ciljem v Siriji izvedel več sto letalskih napadov, sobotni pa je bil eden najintenzivnejših, poroča Deutsche Welle.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.