Svet
468 ogledov

Izraelska vojska napadla iranske cilje v Siriji

izraelska vojska letala Profimedia
Izraelska vojaška letala so v soboto izvedla napad na iranske tarče v Siriji, s čimer so iranskim silam preprečila načrtovani napad na Izrael z brezpilotnimi letali.

Izraelska letala so preprečila poskus Irana, da izvede napad na cilje na severu Izraela z "morilskimi brezpilotnimi letali", je dejal tiskovni predstavnik izraelske vojske Jonathan Conricus.

Izraelska letala so napadla cilje v Agrabi, jugovzhodno od Damaska, tarča pa so bili "številni teroristični cilji in vojaški objekti", je dejal.

Za poskus napada z brezpilotnimi letali na Izrael sta po navedbah Izraela odgovorna iranska vojska in libanonska šiitska milica Hezbolah, ki od začetka vojne v Siriji podpirata režim sirskega predsednika Bašarja al Asada.

Od začetka vojne v Siriji leta 2011 je Izrael proti iranskim ciljem v Siriji izvedel več sto letalskih napadov, sobotni pa je bil eden najintenzivnejših, poroča Deutsche Welle.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.