Izredno slabi podatki za Split, slabo tudi za Istro

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hrvaška prešteva dodatne primere okužb z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Hrvaška bo tako kot vse dni uradno zbrane podatke o novih okužbah predstavila na tiskovni konferenci ob 14. uri, do takrat pa posamezne županije že javljajo svoje podatke. 

Doslej so največ okužb v zadnjih 24-tih urah našteli v Splitsko-dalmatinski županiji, in sicer 14. Iz mesta Split jih je 11. V Istri so zabeležili pet novih primerov. 

Po skupnih podatkih je okuženih skoraj dvakrat toliko kot dan prej, okužen je tudi prvi dojenček, star le deset dni. 

Medtem se Hrvaška že nekaj dni sprašuje, ali bodo sledili strožji ukrepi, ki so jih nekajkrat omenili tudi na tiskovnih konferencah ob 14. uri, a nihče ni natančneje razložil, za kaj naj bi šlo. Razen za omejevanje porok, ki so v nekaterih županijah že dovoljene le v takšni obliki, ad se jih udeležijo le svojci mlaoporočencev. 

Krunoslav Capak, prvi mož hrvaškega zavoda za javno zdravstvo, je medtem danes zjutraj za RTL povedal, da razmišljajo tudi o omejevanju druženja na prostem. "Že nekaj časa razpravljamo o omejevanju štvila raznih druženj, ki predstavljajo epidemiološki problem. Predvidevam, da bo do tga prišlo, a to ne morem trditi. Razpravljamo o številu, ki bi bil dopusten, za zdaj odločitve še ni. To naj bi bilo na dnevnem redu v sredo," je še povedal Capak.

Covid-19 Nemški RTL zgrožen nad Hrvaško: "Se razvija novo žarišče?"

Slovenija Gantar o meji s Hrvaško: Ni rešitev to, da se vsaka država zapira!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:37 21. Julij 2020.

    Ajde jejte drek vi pa vasi virusi pa okuzbe

  • 13:44 21. Julij 2020.

    Split ima 176.000 prebivalcev in ne 500.000

  • 12:47 21. Julij 2020.

    Split ima 500 tisoc prebivalcev. To je mnogo boljsi rezultat, kot recimo 11 primerov v hrastniku ali pa 10 v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.