Svet
45506 ogledov

Nemški RTL zgrožen nad Hrvaško: "Se razvija novo žarišče?"

Zrće, Pag Profimedias
Nemški RTL kritično poroča, a hrvaški zunanji minister nemške turiste miri.

Nemški RTL je objavil posnetke z zabav v Zrćah na otoku Pagu s komentarjem, da turistom, ki so prišli dopustovat na to poznano hrvaško destinacijo "ni mar za razdaljo"

"Dolge vrste pred klubi, na stotine ljudi na ozkem plesišču, zabave na ladjah, polne do roba spominjajo na čas pred koronavirusom, a gre za trenutno realno situacijo na Hrvaškem," je poročal nemški RTL. 

V preteklih dneh so objavili tudi posnetke nezadovoljnih turistov v Franciji, Španiji in Boolgariji, kjer prav tako ne spoštujejo epidemioloških ukrepov. Zdaj so se jim po poročanju hrvaškega Index.hr pridružila še hrvaške Zrće. 

Murter Covid-19 Svet Nedeljski prizori z Murterja: Kot da koronavirusa sploh ni

"Varnostna razdalja, nošenje mask in higiena so tukaj preteklost, čeprav število okuženih na Hrvaškem raste," so zapisali pri nemški RTL, kjer se sprašujejo, ali tukaj nastaja novo žarišče novega koronavirusa. 

"To ni normalno, klubi so polni"

RTL citira več svojih gledalcev, ki trenutno letujejo na Hrvaškem. "Kar se tukaj dogaja, ni normalno," poročajo. "Klubi so polni do roba."

Hrvaška obala Zemljevid Svet Takšno je stanje okužb na Hrvaški obali

Novinarka RTL Madeline Zilch pravi, da v Novalji nihče ne spoštuje odloka o nošenju mask. "V vseh restavracijah in barih, v katerih sem bila do sedaj, maske nosijo na bradi ali še nižje," poudarja. 

"Tega se ne da vedno preprečiti"

Hrvaški zunanji minister Gordan Grlić Radman je dejal, da se "ljudje obnašajo kot ljudje" ter dodal, da se "tega ne da vedno preprečiti". Poudaril je, da so že izvedli 250 nadzorov nočnih klubov.

Požar Zrće Kaos Svet Tujci na plaži Zrće besni: "Sram vas je lahko!"

Dodal je, da so ukrepi na Hrvaškem zelo strogi in se jih morajo vsi držati ter pozval nemške turiste, da izberejo Hrvaško za svojo dopustniško destinacijo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Ivo 17:43 21.julij 2020.

    Malce za šalo, malce za res: Dajte že odrediti karanteno, da bomo lahko tisti v javnih službah še malo doma ždeli in plačo vlekli, ker smo se ravno razvadili v aprilu in maju. Kaj čakate zaradi privat sektorja, oni itak ...prikaži več smejo na dopust v tujino le, če jim delodajalec dovoli...

  • sam1 12:59 21.julij 2020.

    Le kako lahko nemci vidijo preko alp v Zrće in ostale centre razvrata,ko pa naša vsevedna vlada ne vidi nič od tega in celo dovoljuje in prikimava organiziranim odhodom na dopust v tujino....

  • jakec1575 12:41 21.julij 2020.

    na tej sliki so kar dost narazen. manjsi ko je vpadni kot visja je vizualno guzva.