Jakutsk: –60 stopinj Celzija

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zima. Jug Avstrije: do 130 centimetrov snega. V Bolgariji štirje mrtvi.
Oglej si celoten članek

Mraz, snežni viharji in močni vetrovi povzročajo težave v Srednji in Vzhodni Evropi, povzročajo izpade elektrike, otežujejo promet, zaradi teh tudi zapirajo šole, odrezane vasi pa ostajajo brez vode in hrane. V Bolgariji so v nekaj dneh zaradi vremenskih razmer umrli štirje ljudje.


Močan sneg in veter sta v Bolgariji od sveta odrezala na desetine vasi, ki so ostale brez elektrike in vode. Številne ceste so zaprte, reševalne ekipe pa se trudijo dostaviti hrano oddaljenim območjem. Tudi v Romuniji so zaradi snežnih viharjev zaprli šole ter ustavili cestni in železniški promet. Oblasti so zaradi viharjev, vetrov in (ne)vidljivosti razglasile rdeči alarm.

V Avstriji 130 centimetrov

Na močno sneženje se danes in konec tedna pripravljajo v Avstriji, urad za meteorologijo je za jug države razglasil najvišjo stopnjo preplaha. Do ponedeljka naj bi v gorah in nekaterih dolinah, kot je Lesna dolina, zapadlo do 130 centimetrov snega, na gorskih vrhovih tudi veliko več.

V Veliki Britaniji so ljudje v najhujših zimskih poplavah v nekaj letih poplavljeni že od božiča, zato je premier obljubil dodatne črpalke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.