Svet
49 ogledov

Jakutsk: –60 stopinj Celzija

zima sneg Reuters
Zima. Jug Avstrije: do 130 centimetrov snega. V Bolgariji štirje mrtvi.

Mraz, snežni viharji in močni vetrovi povzročajo težave v Srednji in Vzhodni Evropi, povzročajo izpade elektrike, otežujejo promet, zaradi teh tudi zapirajo šole, odrezane vasi pa ostajajo brez vode in hrane. V Bolgariji so v nekaj dneh zaradi vremenskih razmer umrli štirje ljudje.


Močan sneg in veter sta v Bolgariji od sveta odrezala na desetine vasi, ki so ostale brez elektrike in vode. Številne ceste so zaprte, reševalne ekipe pa se trudijo dostaviti hrano oddaljenim območjem. Tudi v Romuniji so zaradi snežnih viharjev zaprli šole ter ustavili cestni in železniški promet. Oblasti so zaradi viharjev, vetrov in (ne)vidljivosti razglasile rdeči alarm.

V Avstriji 130 centimetrov

Na močno sneženje se danes in konec tedna pripravljajo v Avstriji, urad za meteorologijo je za jug države razglasil najvišjo stopnjo preplaha. Do ponedeljka naj bi v gorah in nekaterih dolinah, kot je Lesna dolina, zapadlo do 130 centimetrov snega, na gorskih vrhovih tudi veliko več.

V Veliki Britaniji so ljudje v najhujših zimskih poplavah v nekaj letih poplavljeni že od božiča, zato je premier obljubil dodatne črpalke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.