Janša želi na nemški vlak

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Železnice. Janša potrdil obuditev zamisli o logističnem holdingu in povezavah z Deutsche Bahn.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade Janez Janša je potrdil, da je s predsednikom uprave Deutsche Bahn (DB) Rüdigerjem Grubejem govoril o logističnem holdingu, za katerega so se v okviru projekta Saturn dogovarjali že med njegovim prvim mandatom.

Pojasnil je, da je interes za vzpostavitev povezav še vedno na obeh straneh, a je treba proučiti stanje in ugotoviti, ali so se pogoji spremenili.

V Luki Koper, ki bi se po načrtih iz leta 2007 s Slovenskimi železnicami (SŽ) in Inter-
europo povezala v holding, so bili o obisku predsednika vlade v DB obveščeni, vendar o morebitni obuditvi zamisli glede logističnega holdinga ne vedo nič oziroma so o tem brali le v medijih. Dogovarjanj zato ne komentirajo; podobno obiska ne morejo komentirati v Inter-
europi.

Damjan Rak iz Sindikata železniškega prometa Slovenije pa je povedal, da se je Janša po neuradnih informacijah pogovarjal predvsem o povezovanju SŽ z Luko Koper in DB na področju prevozništva in ne o morebitnih vlaganjih v infrastrukturo, kar bi bilo po njegovem mnenju najpomembnejše. Ocenjuje namreč, da je kakršenokoli dogovor brez vlaganj v infrastrukturo brez prihodnosti.

Merklova podpira

Nemška kanclerka Angela Merkel je ob robu srečanja z Janšo dejala, da so protikrizni ukrepi, ki se sprejemajo v Sloveniji, "pravi in potrebni". Tudi ona je z njim govorila o poglobitvi sodelovanja med državama na področju železniške infrastrukture.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.