Japonci posvarili Britance pred izstopom iz EU

Foto: EPA
Foto: EPA
Japonska je opozorila Veliko Britanijo, naj ne izstopi iz Evropske unije, saj bi to lahko imelo katastrofalne gospodarske posledice.
Oglej si celoten članek

Japonska, ki je danes na volitvah dobila novo staro vlado, je opozorila Veliko Britanijo, da bi izstop otočanov iz Evropske unije lahko pripeljal do zaprtja podružnic japonskih podjetij na ozemlju VB in s tem do izgube velikega števila delovnih mest, poroča Sunday Times.

V memorandumu, ki so ga v Londonu prejeli z japonske strani, je zapisano, da podjetja iz dežele vzhajajočega sonca investirajo v VB, ker je vidijo kot vrata na evropsko tržišče.

Gre za 130.000 delovnih mest

Okrog 1300 japonskih podjetij, ki delujejo na britanskih tleh, bi lahko ponovno ocenilo svojo vlogo na Otoku, če Britanci v EU ne bi več igrali "pomembne vloge". Sunday Times navaja še, da je v igri okrog 130.000 delovnih mest.

Britanski premier David Cameron je obljubil referendum o članstvu v EU do leta 2017, če bodo njegovi torijci po volitvah leta 2015 ostali na oblasti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.