Svet
33 ogledov

Japonci posvarili Britance pred izstopom iz EU

David Cameron EPA
Japonska je opozorila Veliko Britanijo, naj ne izstopi iz Evropske unije, saj bi to lahko imelo katastrofalne gospodarske posledice.

Japonska, ki je danes na volitvah dobila novo staro vlado, je opozorila Veliko Britanijo, da bi izstop otočanov iz Evropske unije lahko pripeljal do zaprtja podružnic japonskih podjetij na ozemlju VB in s tem do izgube velikega števila delovnih mest, poroča Sunday Times.

V memorandumu, ki so ga v Londonu prejeli z japonske strani, je zapisano, da podjetja iz dežele vzhajajočega sonca investirajo v VB, ker je vidijo kot vrata na evropsko tržišče.

Gre za 130.000 delovnih mest

Okrog 1300 japonskih podjetij, ki delujejo na britanskih tleh, bi lahko ponovno ocenilo svojo vlogo na Otoku, če Britanci v EU ne bi več igrali "pomembne vloge". Sunday Times navaja še, da je v igri okrog 130.000 delovnih mest.

Britanski premier David Cameron je obljubil referendum o članstvu v EU do leta 2017, če bodo njegovi torijci po volitvah leta 2015 ostali na oblasti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.