Japonski se obeta menjava oblasti

Foto: Žurnal24 Japonski premier Taro Aso je razpustil spodnji dom parlamenta.
Japonski premier Taro Aso je razpustil spodnji dom parlamenta. Parlamentarne volitve naj bi bile 30. avgusta. Liberalno-demokratski stranki, ki je na oblasti že pol stoletja, so šteti dnevi.
Oglej si celoten članek

Raziskave kažejo, da bo na volitvah zmagala demokratska stranka Japonske Jukia Hatojame, ki obljublja, da bo bolj prisluhnila potrebam ljudi kot konservativni liberalni demokrati. Napovedujejo manj liberalno socialno in gospodarsko politiko ter zmanjšanje birokracije.

Nizka podpora od samega začetka
68-letni Aso je na čelu vlade od septembra lani, od vsega začetka pa se ubada z nizko javnomnenjsko podporo. Po zadnjih raziskavah javnega mnenja ga podpira manj kot petina Japoncev. Volitve bodo sicer potekale le nekaj tednov pred rednimi, na njih pa bodo Japonci izbirali 480 članov spodnjega doma parlamenta.

Na strankarskem srečanju je Aso prevzel krivdo za vse manjšo priljubljenost liberalnih demokratov. Dejal je namreč, da so njegove izjave prispevale k temu, da so se Japonci obrnili proč od politike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.