Jedrske rakete na letalu po pomoti

Foto: Žurnal24 Ameriški bombnik B-52 je po pomoti prevažal jedrske rakete.
Ameriški bombnik je celotno ameriško ozemlje preletel s šestimi jedrskimi raketami. Ameriška vojska zagotavlja, da so bile te na letalu po pomoti.
Oglej si celoten članek

Ameriški bombnik B-52 je minuli teden celotno ameriško ozemlje preletel z jedrskimi izstrelki, ki naj bi bili na letalu po pomoti. Predstavnik ameriške vojske je povedal, da je bilo na bombniku do šest manevrirnih raket, opremljenih z jedrskimi konicami. Bombnik je poletel iz oporišča Minot v zvezni državi Severna Dakota, jedrsko orožje na krovu pa so odkrili šele, ko je letalo pristalo v oporišču Barksdale v zvezni državi Louisiana.

O incidentu je prvi poročal časnik Military Times, ki je navedel, da so tovrstne rakete lahko opremljene z jedrskimi bojnimi konicami z močjo od 5 do 150 kiloton.

Omenjeni vir je povedal še, da so o dogodku obvestili načelnika združenega poveljstva ameriških oboroženih sil, generala Petra Pacea, in "višje", kar pomeni, da je bil obveščen tudi predsednik George Bush. O incidentu poteka preiskava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.