Svet
6 ogledov

Jedrske rakete na letalu po pomoti

Ameriški bombnik B-52 je po pomoti prevažal jedrske rakete. Žurnal24 main
Ameriški bombnik je celotno ameriško ozemlje preletel s šestimi jedrskimi raketami. Ameriška vojska zagotavlja, da so bile te na letalu po pomoti.

Ameriški bombnik B-52 je minuli teden celotno ameriško ozemlje preletel z jedrskimi izstrelki, ki naj bi bili na letalu po pomoti. Predstavnik ameriške vojske je povedal, da je bilo na bombniku do šest manevrirnih raket, opremljenih z jedrskimi konicami. Bombnik je poletel iz oporišča Minot v zvezni državi Severna Dakota, jedrsko orožje na krovu pa so odkrili šele, ko je letalo pristalo v oporišču Barksdale v zvezni državi Louisiana.

O incidentu je prvi poročal časnik Military Times, ki je navedel, da so tovrstne rakete lahko opremljene z jedrskimi bojnimi konicami z močjo od 5 do 150 kiloton.

Omenjeni vir je povedal še, da so o dogodku obvestili načelnika združenega poveljstva ameriških oboroženih sil, generala Petra Pacea, in "višje", kar pomeni, da je bil obveščen tudi predsednik George Bush. O incidentu poteka preiskava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.