Jelko Kacin: "Gre za protiukrep po petkovi aretaciji Abdeslama"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zveza Nato čaka na nadaljnja navodila belgijske vlade, ki zaseda na izredni seji. "Nato bo ukrepal na zaprosilo članice," pravi slovenski veleposlanik na Natu Jelko Kacin, ki ocenjujejo, da so napadi politično sporočilo ter povračilni ukrep po petkovi aretaciji Salaha Abdeslama v Maalbeeku.
Oglej si celoten članek

Foto: Nik Rovan slovenija 12.05.10 Jelko Kacin, javna tribuna SD z naslovom Za arbitrazni sporaz

"Nismo prestrašeni, je pa kar nekaj logističnih problemov. Promet je močno upočasnjen, na podzemni železnici se dogajajo eksplozije, javni promet je kot posledica napadov, ki so protiukrep po petkovi aretaciji Salaha Abdeslama, popolnoma ohromljen,," pravi Jelko Kacin, veleposlanik Slovenije pri zvezi Nato. 

"Dejstvo je, da je prva eksplozija na podzemni postaji odjeknila v Maalbeeku, kjer je živel in ker so tudi aretirali Abdeslama," pravi Kacin. Salah Abdeslam je odgovoren za novembrske napade v Parizu. 

"Čakamo oceno belgijske vlade"

Sedež zveze Nato je nekoliko oddaljen od centra mesta in je bliže letališču, kjer so eksplodirale prve bombe. v Bruslju velja najvišlja stopnja nevarnosti, zaposleni v evropskih inštitucijah prav tako na zvezi Natu, poslopij ne smejo zapuščati. Sedež Nata  je sicer ograjen, stavbo varuje belgijska vojska. "Na Natu delamo kot običajno, vnaprej planirani sestanki potekajo po dnevnem redu. Medtem nas belgijske oblasti seznanjajo o dogajanju."

"Zveza nato se bo odzvala oziroma ukrepala, če bo za pomoč zaprosila Belgija. Belgijska vlada se je že sestala na izredni seji, ki še poteka. Čakamo torej na oceno belgijske vlade," razlaga Kacin. 

Foto: EPA Nato sedež "Gre za politično sporočilo"

Na vprašanje, kdo stoji za napadi in kako je mogoče, da so se napadi zgodili na najbolj ranjivih točkah, ki bi morale biti tudi bolj varovane, Kacin pravi: "Zaenkrat ne bi dajal svoje lastne ocene. Belgijske oblasti so tiste, ki morajo izpeljati preiskavo. Eksplozija, ki ej odjeknila na letališču je bila na terminalu ameriške letalske družbe. To se ni zgodilo po naključju, gre za politično sporočilo."

Preberite še:

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 22:51 22. Marec 2016.

    Kacin , če ne bi bil ička kot si , bi naredil takšen halo na štabu NATA , ko je …

  • 21:13 22. Marec 2016.

    Jelko Kacin: "Gre za protiukrep po petkovi aretaciji Abdeslama"<br /><br />In kaj Kaco, sedaj se bomo vprašali, če ne bi …

  • 19:23 22. Marec 2016.

    In kdaj bo konec nevarnosti od teh teroristov? Ga ne bo, dokler ne bodo naredili čistko teh musličev in kaznovanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.