Jobs bi podjetje selil v vesoljsko ladjo

Foto: Žurnal24 Tole sliko je Steve Jobs pokazal svetnikom v mestu Cuperino. Načrtovana stavba j
Šef Appla Steve Jobs bi v Kaliforniji rad postavil nov kampus za svoje podjetje. Osrednja stavba bo spominjala na vesoljsko ladjo.
Oglej si celoten članek
Apple raste kot plevel. Jasno je, da potrebujemo nov kampus.
Steve Jobs, šef Appla

Steve Jobs je svoje načrte včeraj zvečer predstavil pred svetom mesta Cuperino. Tam želi dobiti dovoljenje za gradnjo novega kampusa, v katerem bi lahko delalo vseh 12.000 zaposlenih pri Applu iz tistega področja. V sedanjem kampusu jih sicer lahko dela le 2.800, ostali pa delajo na različnih lokacijah.

Kar 80 odstotkov zemljišča bosta zavzemala travnik in gozd z okoli 6.000 drevesi. Večina avtomobilov bo parkiranih pod stavbo, stavba pa bo imela tudi svoj vir energije, klasično elektroomrežje pa bo služilo le kot rezerva.

"Izgleda približno tako, kot da bi pristala vesoljska ladja," je povedal Jobs. Dodal je, da v celotni stavbi ne bo niti enega kosa ravnega stekla, saj bodo čisto vsa ukrivljena, poroča Cnet.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.