Svet
10 ogledov

Jobs bi podjetje selil v vesoljsko ladjo

Tole sliko je Steve Jobs pokazal svetnikom v mestu Cuperino. Načrtovana stavba j Žurnal24 main
Šef Appla Steve Jobs bi v Kaliforniji rad postavil nov kampus za svoje podjetje. Osrednja stavba bo spominjala na vesoljsko ladjo.
Apple raste kot plevel. Jasno je, da potrebujemo nov kampus.
Steve Jobs, šef Appla

Steve Jobs je svoje načrte včeraj zvečer predstavil pred svetom mesta Cuperino. Tam želi dobiti dovoljenje za gradnjo novega kampusa, v katerem bi lahko delalo vseh 12.000 zaposlenih pri Applu iz tistega področja. V sedanjem kampusu jih sicer lahko dela le 2.800, ostali pa delajo na različnih lokacijah.

Kar 80 odstotkov zemljišča bosta zavzemala travnik in gozd z okoli 6.000 drevesi. Večina avtomobilov bo parkiranih pod stavbo, stavba pa bo imela tudi svoj vir energije, klasično elektroomrežje pa bo služilo le kot rezerva.

"Izgleda približno tako, kot da bi pristala vesoljska ladja," je povedal Jobs. Dodal je, da v celotni stavbi ne bo niti enega kosa ravnega stekla, saj bodo čisto vsa ukrivljena, poroča Cnet.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.