Joe Biden izbral podpredsedniško kandidatko

Foto: Epa
Foto: Epa
Joe Biden si je za podpredsedniško kandidatko izbral senatorko Kamalo Harris.
Oglej si celoten članek

Joe Biden, ki bo na novembrskih volitvah izzval aktualnega predsednika ZDA Donalda Trumpa, je sporočil ime podpredsedniške kandidatke. Že dlje časa se je vedelo, da bo za podpredsedniški položaj izbral žensko kandidatko. V igri sta bili demokratki Elizabeth Warren in Kamala Harris. Biden je izbral slednjo. 

j Foto: Epa Joe Biden Kamala Harris Biden je Harrisovo opisal kot neustrašno borko za malega človeka. Harrisova je v preteklosti delala skupaj s pokojnim sinom Joeja Bidna, Beaujem. "Spremljal sem, kako sta se lotila velikih bank, se postavila za delavce, zaščitila ženske in otroke pred zlorabami. Bil sem ponosen takrat in ponosen sem zdaj, da je moja partnerka v tej kampanji," je ob najavi dejal Biden. 

Kamala Harris, 55-letna senatorka iz Kalifornije, je bila do decembra lani v igri za predsedniško nominacijo demokratske stranke. Diplomirala je iz prava in bila leta 2003 izvoljena na mesto državne tožilke v Kaliforniji kot prva ženska in kot prva Afro-Američanka. Leta 2017 je bila izvoljena za senatorko. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.