Svet
113 ogledov

Joe Biden izbral podpredsedniško kandidatko

Joe Biden Epa
Joe Biden si je za podpredsedniško kandidatko izbral senatorko Kamalo Harris.

Joe Biden, ki bo na novembrskih volitvah izzval aktualnega predsednika ZDA Donalda Trumpa, je sporočil ime podpredsedniške kandidatke. Že dlje časa se je vedelo, da bo za podpredsedniški položaj izbral žensko kandidatko. V igri sta bili demokratki Elizabeth Warren in Kamala Harris. Biden je izbral slednjo. 

j

Joe Biden Kamala Harris | Avtor: Epa Epa
Biden je Harrisovo opisal kot neustrašno borko za malega človeka. Harrisova je v preteklosti delala skupaj s pokojnim sinom Joeja Bidna, Beaujem. "Spremljal sem, kako sta se lotila velikih bank, se postavila za delavce, zaščitila ženske in otroke pred zlorabami. Bil sem ponosen takrat in ponosen sem zdaj, da je moja partnerka v tej kampanji," je ob najavi dejal Biden. 

Kamala Harris, 55-letna senatorka iz Kalifornije, je bila do decembra lani v igri za predsedniško nominacijo demokratske stranke. Diplomirala je iz prava in bila leta 2003 izvoljena na mesto državne tožilke v Kaliforniji kot prva ženska in kot prva Afro-Američanka. Leta 2017 je bila izvoljena za senatorko. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.