Jovanka ni več pri zavesti

Foto: EPA
Foto: EPA
Vdova Josipa Broza - Tita, Jovanka Broz je v kritičnem stanju, brez zavesti.
Oglej si celoten članek

"Zadnja dva dneva je stanje Jovanke Broz kritično. Trenutno je brez zavesti, priključena je na aparate," je za srbski Blic dejal Zlatibor Lončar, direktor urgentnega bloka v Beogradu.

V bolnišnici so jo sprejeli 23. avgusta v zelo slabem stanju. Po nekaj dneh se ji stanje izboljšalo, vendar je v zadnjem času vse slabše. "Moja Jovanka ni dobro, ni dobro," je v solzah dejala Nada Budisavljević, ki sestro obišče vsak dan.

Po smrti ob Titu

Kmalu po njenem sprejetju v bolnišnico se je v javnosti sprožila debata, da ji morajo poiskati kakšno drugo namestitev, kot je vila na Dedinjah, v kateri je živela samotarsko življenje.

Zdaj se je ta razprava umaknila v ozadje, vse več je govora o njenem pogrebu. Njena želja je, da bi počivala ob njenem nekdanjem soprogu.

Pogreb bi bil v Hiši cvetja, ki je oblikovan kot mavzolej in zaradi marmorne plošče, težke več ton, zelo kompliciran. Zato so predstavniki države predlagali, da bi jo pokopali v prostoru ob Titovem grobu. Družina se je s tem že strinjala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.